mladiinfo

m!M predstavlja prilike za mlade u Beranama

NVO Mladiinfo Montenegro (m!M) u okviru projekta “mladiinfo.me – prečica za prilike” organizuje radionicu 20.10.2017. godine u opštini Berane o obrazovnim prilikama za mlade.

OBLAST:


informativno – edukativna radionica

OPIS


Radionica će se održati u srednjoj medicinskoj školi “Dr Branko Zogović” sa početkom u 10h, dok će istog dana u kancelarijama Omladinskog kluba Berane sa početkom u 14h radionici moći da prisustvuju svi zainteresovani mladi iz ove opštine.

Cilj informativno – edukativne radionice jeste promocija obrazovne mobilnosti mladih i njihove povećane informisanosti o prilikama koje postoje.

Ovu aktivnost m!M realizuje u saradnji sa lokalnim samoupravama, srednjim školama, fakultetima, Omladinskim klubom Berane, Savjetom za mlade Berane uz finansijsku pomoć Ministarstva Sporta.

Takođe, kroz pomenuti projekat Mladiinfo Montenegro će realizovati radionice u kojima će biti uključeno preko 80 mladih u opštine Bar i Podgorica.

USLOV


Radionici mogu prisustvovati svi zainteresovani mladi iz opštine Berane.

NAČIN PRIJAVE


Za ovu radionicu nije potrebno prijavljivanje. Učesnici se očekuju u Omladinskom klubu Berane najkasnije do 14h.


VIŠE INFORMACIJA


Osim predstavljenih prilika za usavršavanje koje su dostupne mladima iz Crne Gore m!M će predstaviti i mobilnu aplikaciju koja je nastala u okviru pomenutog projekta. Mobilna aplikacija “m!M prilike za mlade” može se preuzeti sa Google Play. Mladima će putem aplikacije biti dostupnije prilike za usavršavanje, bilo da se radi o treninzima, stipendijama, raznim obukama, volontiranju, stažiranju, zapošljavanju, konkursima ili događajima.

Opšti cilj projekta “mladiinfo.me – prečica za prilike” je povećan pristup mladih kvalitetnom obrazovanju. Specifični ciljevi su promocija obrazovne mobilnosti mladih i povećana informisanost mladih o mogućnostima formalnog i neformalnog obrazovanja u zemlji i inostranstvu.

Detaljnije na: www.mladiinfo.me