M!M u Turskoj

Član NVO Mladiinfo Montenegro Lidija Rabrenović, učestvovala je na kratkoročnom EVS projektu u Bodrumu u Turskoj, od 1 maja do prvog juna, kao volonter na Bodrum plesnom festivalu.

E.V.S (evropska volonterska služba) kao projekat Erasmus+ 2014-2020 služi da omogući mladim ljudima do 30 godina da žive kraći (1-2) mjeseca) ili duži (do godinu dana) period u inostranstvu, radeći kao volonteri u različitim poljima, nauče strani jezik i razvijaju se na ličnom i profesionalnom planu.

Internacionalni festival plesa u Bodrumu, u Turskoj, podržan od strane Evropske komisije, Turske Nacionalne agencije i UNESCO-a, održao se ove godine se  15-ti put. Zajedno sa njim, prijekat evropske volonterske službe (E.V.S) koji omogućava mladima da se uključe u organizaciju festivala (Think Once, Think Twice, Think Dance!) održao se po treći put.

Na početku festivalske sezone, grad Bodrum u Turskoj, postao je dom 30 volontera koji učestvuju u E.V.S. projektu “Think Once, Think Twice, Think Dance!” Ove godine volonteri dolaze iz 28 evropskih zemalja. Među njima su profesionalni i plesači amateri , kao i fotografi, snimatelji i dizajneri, koji su uprkos granicama timski radili da učine ovo izdanje festivala boljim nego ikada.

Osim promocija festivala, Erasmus+ programa, lekcija turskog jezika i snimanja, 30 volontera naporno su vježbali za plesni performans koji je otvorio ovogodišnji festival.

Na 15-om Internacionalnom festivalu plesa u Bodrumu, nastupilo je  oko 15 zemalja i 2000 plesača, za publiku od oko 20 000 gledalaca. 28 zemalja predstavljali su njihovi volonteri.