mladiinfo

 Master i doktorske stipendije na Monash univerzitetu 

Monash univerzitet objavljuje konkurs za dodjelu stipendija međunarodnim studentima koji žele da sprovode master i doktorska istraživanja na tom Univerzitetu u Maleziji.


OBLAST:


umjetnost i društvene nauke, biznis,nauke, inženjering, informacione tehnologije i medicina i zdravstvene nauke


OPIS


Monash univerzitet dodjeljuje određen broj stipendija međunarodnim studentima za postdiplomska istraživanja u Maleziji. Stipendije su namijenjene za period cjelokupnog master i doktorskog programa i pokrivaju sve troškove studija. Od međunarodnih studenata se očekuje da učestvuju u svim studentskim aktivnostima i da održavaju odličan akademski uspijeh.


USLOVI


Mogu se prijaviti domaći i međunarodni studenti koji se prijavljuju za postdiplomska istraživanja na Monash univerzitetu. Kandidati će se procjenjivati na osnovu njihovog ostvarenog akademskog uspjeha. Kvalifikovani kandidati ispunjavaju sljedeće uslove:

– kandidat je u stanju da ispuni minimalne zahtijeve koji su predviđeni za upis na izabrani studijski program
– kandidat ima dobro znanje engleskog jezika
– kandidat mora proći kriterijume za selekciju kandidata.

 

NAČIN PRIJAVE


Prijave se podnose elektronskim putem. Kandidati se prvo moraju prijaviti za studijski program na Monash univerzitetu popunjavanjem onlajn aplikacionog formulara.  Uspješni kandidati će automatski biti razmotreni za stipendiju.


ROK ZA PRIJAVU:


6. decembar 2017. godine.


VIŠE INFORMACIJA


Monash univerzitet je istraživački australijski univerzitet rangiran među top 100 univerziteta u svijetu prema Times Higher Education World University rang listi i član je prestižne Grupe osmica u Australiji (Go8). Univerzitet je osnovan 1998. godine u Maleziji.

Detaljnije: Master i doktorske stipendije na Monash univerzitetu