Film Festival Sarajevo vas poziva da prijavite svoj film

Omladinski Film Festival Sarajevo poziva mlade autore da prijave svoj film na deseto izdanje Festivala koji će se održati 7-11. septembra 2018.

OBLAST

Film

OPIS

Omladinski Film Festival (OFF) u 2018. godini predstavlja tri takmičarske kategorije: U okviru glavnog programa “Kratki metar” – takmičarski studentski profesionalni film, takmičarski amaterski srednjoškolski i studentski film, a u okviru programa “Novi tokovi”- kratki eksperimentalni i internet formati.

Omladinski Film Festival Sarajevo u ovoj godini dodjeljuje ukupno tri nagrade. Odluku o najboljim filmovima u navedenim kategorijama, donosi internacionalni žiri sastavljen od tri člana. Nagrada za najbolji film u selekciji “Kratki metar” je 1.500 KM, nagrada za najbolji amaterski film u selekciji “Kratki metar” je 500 KM, a nagrada za najbolji film u selekciji “novi tokovi” je 500 KM.

USLOVI

Pravo na prijavu filmova za kategoriju “Kratki metar» imaju svi afirmisani mladi profesionalni autori i studenti akademija. Za kategoriju amaterskog kratkog filma se mogu prijaviti srednjoškolci i neafirmisani autori u dobi od 15-25 godina dok na konkurs za prijavu filmova za kategoriju “Novi tokovi” mogu aplicirati svi filmski autori profesionalci i amateri u dobi od 15-25 godina. Učestvovati mogu državljani Bosne i Hercegeovine i autori iz svih zemalja svijeta.

NAČIN PRIJAVE

Novina u prijavi filmova od ove godine je što će se filmovi moći isključivo prijaviti putem on-line aplikacijskog servisa na zvaničnoj stranici Festivala ili putem prijavne forme na platformi.

ROK ZA PRIJAVU:

Aplikacije za prijavu filmova će se primati do 30.05.2018. godine u redovnom roku za prijavu filmova, te od 10.06. do 25.06.2018. godine u dodatnom roku za prijave filmova.

VIŠE INFORMACIJA

Više informacija i prijavu za film možete pogledati na sajtu.