mladiinfo

PhD grantovi za inostrane studente u Njemačkoj

Njemački Centar za istraživanje raka (German Cancer Research Center – DKFZA) poziva inostrane kandidate da se prijave za PhD program i sprovode istraživanja osnovnih i translacionih karcinoma u Helmholtz International Graduate školi za istraživanje raka u Njemačkoj.

 

OBLAST:

 

istraživanja osnovnih i translacionih karcinoma

 

OPIS

 

PhD program obuhvata period od tri godine uz potpuno finansirane doktorske pozicije. Svi doktorski studenti na DKFZ-u upisuju se u Helmholtz International Graduate školu za istraživanje karcinoma, bez obzira na izvor finansiranja.

 

USLOVI

 

Pravo na prijavu ostvaruju kandidati koji imaju (ili očekuju da će steći) magistarsku diplomu, uključujući i tezu istraživačkog rada. Kvalifikovani kandidati su se uglavnom bavili akademskim proučavanjem u oblastima (molekularne) biologije, molekularne medicine, biohemije, hemije i fizike, matematike i računarstva ili studijama epidemiologije / javnog zdravstva.

Kandidati koji su u toku magistarskih studija moraju steći diplomu ne kasnije od šest mjeseci nakon roka za prijavu i moraju obezbijediti privremeni sertifikat.

Inostrani kandidati su obavezi da polože testove engleskog jezika.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni formular na onlajn portalu za prijave: Prijavni obrazac.

 

ROK ZA PRIJAVU:

 

5. januar 2018. godine

 

VIŠE INFORMACIJA

 

DKFZ je najveći njemački biomedicinski istraživački institut koji nastoji da studentima pruži pristup najsavremenijim istraživačkim objektima i izvanrednim resursima za istraživanje raka.

Detaljnije: PhD grantovi za inostrane studente u Njemačkoj