mladiinfo

Volonterski program Berkeley klinike u SAD

Udruženje za resursne informacije (Information Resource Collective) – IRC sa Berkeley besplatne klinike poziva volontere širom svijeta da se prijave za učešće u IRC volonterskom programu u Kaliforniji.

 

OBLAST:

 

medicina i njega

 

OPIS

 

U okviru programa aplikantima se nudi mogućnost da steknu nova radna iskustva koja će im koristiti u razvoju buduće karijere. Volonteri će pružati informacije lokalnom stanovništvu putem telefona ili lično. Program počinje 18. marta 2018. godine, a odabrani kandidati će raditi nekoliko sati na sedmičnom nivou. Volonteri se mogu prijaviti za minimum šest, a maksimum 12 mjeseci rada.

 

USLOVI

 

Pravo na prijavu ostvaruju domaći i inostrani kandidati koji imaju minimum 18 godina. Kvalifikovani kandidati su posvećeni zdravstvenoj i socijalnoj pravdi, motivisani za rad sa ekonomski oslabljenim osobama. Idealni kandidati vjeruju u moto klinike: “Zdravstvena njega – pravo svih ljudi, a ne profit”.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Prijave se podnose elektronskim putem na e-mail adresu: irctccoords@berkeleyfreeclinic.org. Potrebno je preuzeti i popuniti prijavni obrazac:Prijavni obrazac

 

ROK ZA PRIJAVU:

8. januar 2018. godine

 

VIŠE INFORMACIJA

Berkeley besplatna klinika osnovana je u cilju osnaživanja pojedinaca i zajednice. Klinika nastoji da obezbjedi slobodan pristup zdravstvenim uslugama i informacijama za sve ljude.

Detaljnije: Volonterski program Berkeley klinike u SAD