mladiinfo

PhD stipendije na Sheffield univerzitetu

Sheffield univerzitet iz Velike Britanije dodjeljuje stipendije inostranim studentima koji žele da upišu doktorske studije na Fakultetu za nauku na tom Univerzitetu u akademskoj 2018. godini.

OBLAST:

nauka o biljkama i životinjama, biomedicinske nauke, hemija, matematika i statistika, molekularna biologija i biotehnologija, fizika i astronomija, psihologija

OPIS

Dodjeljuje se pet stipendija kandidatima koji žele da upišu PhD studije u prethodno navedenim oblastima na Fakultetu za nauku u Velikoj Britaniji. Stipendije u potpunosti finansiraju cjelokupne PhD studije.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju domaći i inostrani studenti. Inostrani studenti moraju imati napredan nivo znanja engleskog jezika i izuzetne akademske kvalifikacije. Kvalifikovani kandidati imaju 2.1 master diplomu (izvanredan prosjek / sa priznanjima) i značajno istraživačko iskustvo.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Kandidati moraju odabrati jednu od ponuđenih oblasti i mentora dostupnog za projekat u toj oblasti. Detaljniji opis ponuđenih projekata kandidati mogu naći na vrhu stranice: Detaljniji opis. Zatim je potrebno popuniti onlajn prijavni obrazac za upis na Univerzitet na: Prijavni obrazac.

ROK ZA PRIJAVU:

24. januar 2018. godine

VIŠE INFORMACIJA

Univerzitet Sheffield je nastao spajanjem Sheffield medicinske škole (osnovane 1828. godine), Firth koledža (1879) i Sheffield tehničke škole (1884). Ove tri institucije su se ujedinile 1897. godine kako bi formirale Univerzitetski koledž Sheffield, koji je postao Univerzitet Sheffield 1905. godine.

Detaljnije: PhD stipendije na Sheffield univerzitetu