mladiinfo

PhD stipendije na St. Andrews univerzitetu u Škotskoj

Wolfson fondacija objavljuje konkurs za dodjelu stipendija studentima koji namjeravaju da upišu doktorske studije. Budući doktorandi će imati priliku da se bave istraživačkim projektom na St. Andrews univerzitetu u Škotskoj.

 

OBLAST:

 

istorija, književnost, jezici, humanističke nauke

 

OPIS

 

Stipendije koje dodjeljuje Wolfson fondacija obuhvataju cjelokupne studije i pokrivaju troškove školarine, izdržavanja i sve druge troškove koji su direktno povezani sa istraživanjima. U okviru programa, od kandidata se očekuje da će završiti doktorat do kraja stipendije.

 

USLOVI

 

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja koji namjeravaju da upišu studije iz prethodno navedenih oblasti Kandidati moraju imati izuzetna akademska dostignuća i bečelor diplomu sa visokim prosjekom, kao i master diplomu iz relevantne oblasti.

Kandidat je u obavezi da upiše svoje PhD studije u septembru u akademskoj 2018. godini.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Prijavna procedura za stipendijski program nalaže kandidatu da se prvo prijavi za mjesto na studijskom programu St. Andrews univerziteta, a zatim za Wolfson program stipendiranja.

Svaki kandidat ima obavezu da dostavi personalnu izjavu u kojoj navodi razloge prijave za program i ciljeve u karijeri (najviše dvije strane) i apstrakt projekta (paragraf, sa nazivom predloženog istraživačkog projekta).

 

ROK ZA PRIJAVU:

 

15. novembar 2017. godine.

 

VIŠE INFORMACIJA

 

Wolfson fondacija je nezavisna humanitarna organizacija koja podržava i promoviše talente u oblasti nauke, zdravstva, obrazovanja, umjetnosti i humanističkih nauka. Od 2012. godine Wolfson fondacija je izdvojila oko 13 miliona funti za podršku doktorskim studijama iz humanističkih nauka na univerzitetima u Velikoj Britaniji, koji se ističu izvrsnim istraživačkim radom.

Detaljnije: PhD stipendije na St. Andrews univerzitetu u Škotskoj

Iz oblasti književnosti preporučujemo i Style Mann stipendija za mlade pisce