mladiinfo

PHmuseum grant za fotografkinje

PHmuseum nudi grant u cilju pružanja podrške fotografkinjama koje rade u različitim oblastima fotografije, svih starosnih grupa. Želi se pospješiti pričanje priča iz ženskog ugla u cilju borbe protiv rodne diskriminacije u okviru navedene industrije.

OBLAST:

fotografija

OPIS

Međunarodne sudije će dodijeliti 8 000 funti novčane nagrade, samostalnu izložbu na Organ Vida International Photography Festival i slične mogućnosti.
Prva nagrada je 5 000 funti plus projekcija na Photo Vogue Festival 2017, objavljivanje u YET Magazine- u i promocija kroz PHmuseum.
Druga nagrada je 2 000 funti plus projekcija na Photo Vogue Festival 2017, objavljivanje u YET Magazine- u i promocija kroz PHmuseum.
Treća nagrada je 1 000 funti plus projekcija na Photo Vogue Festival 2017, objavljivanje u YET Magazine- u i promocija kroz PHmuseum.
New Generation nagrada- radionica po izboru na International Summer School of Photography 2018, automatska nominacija za World Press Photo 2018 Joop Swart Masterclass, projekcija na Photo Vogue Festival 2017, objavljivanje u YET Magazine- u i promocija kroz PHmuseum.
Izložba na 2018 Organ Vida International Photography Festival (Hrvatska)- Organ Vida, jedan od vodećih foto festivala u Evropi, daće grant za samostalnu izložbu za projekat izabran od strane Marine Paulenka (osnivača i umjetničkog direktora) koji će biti posvećen fotografkinjama.
Biće do šest pohvala u Main Prize kategoriji i tri pohvale u New Generation Prize kategoriji.

USLOVI

Da bi se kandidat prijavio mora predstavi projekat koji sadrži najviše 20 fotografija (najmanje četiri trebaju biti snimljene poslije prvog januara 2015. godine), preporučene veličine fotografija su najmanje 1000 px na najkraćoj strani, treba imati manje od 5MB i trebaju predati svoju priču.

NAČIN PRIJAVE

Onlajn

ROK ZA PRIJAVU:

12.10.2017. godine a pobjednici će biti poznati u novembru 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Detaljnije: PHmuseum.