Poziv za šestu UPSHIFT radionicu u Bečićima

Otvoren je poziv za šestu UPSHIFT radionicu, na kojoj će se družiti timovi iz Cetinja, Danilovgrada, Podgorice i okoline.

UPSHIFT predstavlja intenzivnu, trodnevnu radionicu, na kojoj će deset odabranih timova učiti kako da, od prepoznatog problema, prođu kroz sve bitne korake koji vode do kreiranja inovativnog rješenja, a sve to uz pomoć mentora. Kombinacijom kreativnog i inovativnog rada, konstantnim učenjem novih stvari, organizatori žele pomoći mladima i adolescentima da pruže sopstveni doprinos poboljšanju stanja u lokalnim zajednicama.

Mladi ljudi i adolescenti, koji imaju između 13 i 19 godina i dolaze iz navedenih gradova (Cetinje, Danilovgrad, Podgorica (uključujući Tuzi i Golubovce)) imaju pravo učešća na šestoj UPSHIFT radionici. UPSHIFT radionica će se održati od 13.-15. oktobra, u hotelu Iberostar, u Bečićima. Prevoz i hotelski smještaj biće obezbijeđen za sve učesnike.

Nakon provjere svih dospjelih prijava, žiri će odabrati 15 timova sa kojima će se obaviti intervjui. Timove koji su pozvani na intervju organizatori će obavijestiti telefonom. Intervjui sa timovima će se obaviti do šestog oktobra, a odabrani timovi će biti obaviješteni najkasnije do osmog oktobra.
Organizatori ohrabruju sve mlade i adolescente da prijave više ideja/problema, pri čemu napominju je za svaku ideju neophodno ispuniti posebnu prijavu.
Važno je napomenuti da svi koji budu odabrani za učešće na ovoj inicijativi, a imaju ispod 18 godina, treba da donesu pisano odobrenje potpisano od strane roditelja/staratelja. Prijava za šestu UPSHIFT radionicu može se naći na zvaničnom sajtu organizacije. Forma je vrlo jednostavna i sastoji se iz sljedećih koraka: identifikacija prepoznatog problema iz lokalne zajednice, opis (pojašnjenje) problema kroz kratku, realnu priču iz vaše svakodnevnice i tri uzroka prepoznatog problema..

Rok za prijavu je prvi oktobar 2017. godine. Detaljnije informacije o programu mogu se naći na sljedećem linku: http://kreaktivator.me/vrijeme-je-za-sestu-upshift-radionicu/?fref=gc&dti=1280986168594259