Predstavljen projekat „Koordinacija Omladinskim centrom Podgorica“

Članice NVO Mladiinfo Montenegro prisustvovale su sastanku sa omladinskim organizacijama i organizacijama za mlade 16. juna koji je organizovala Unija srednjoškolaca Crne Gore u Omladinskom centru u Podgorici.

Unija srednjoškolaca Crne Gore, u okviru projekta “Koordinacija Omladinskim centrom”, koji je finansiran od strane Ministarstva sporta kroz Konkurs za finansiranje i sufinansiranje omladinskih organizacija, u narednih šest mjeseci vodiće Omladinski centar u Podgorici.

“Trudili smo se da ovim projektom obuhvatimo što više aktivnosti kroz koje ćemo vama, mladima pružiti kvalitetna znanja iz oblasti koje su vam interesantne i od velikog značaja za vaš razvoj i učešće u društvenoj zajednici“, rekao je generalni sekretar Unije srednjoškolaca Crne Gore Jovan Bojović.

On je tom prilikom pojasnio da je cilj ovog projekta pružanje kvalitetnih sadržaja i usluga mladima, dok su specifični ciljevi projekta veća participacija mladih u aktivnostima koje se tiču omladinskih politika, kao i kreiranje društva u kojem su mladi uključeni u proces donošenja odluka.

„Sastanak je organizovan u cilju upoznavanja sa planiranim aktivnostima kao i uspostavljanja saradnje sa omladinskim organizacijama kao i traženje preporuke i sugestija za vođenje Omladinskog centra i unaprijeđenja njegove promocije“, pojasnila je Predsjednica Upravnog odbora Unije srednjoškolaca Andrea Mićanović.

Planirane aktivnosti Omladinskog centrom u narednom periodu realizovaće se kroz četiri faze. Prva faza podrazumijeva aktivnosti pružanja usluga centra, druga faza odvijaće se kroz sesije, predavanja i organizovanje događaja. Saradnja sa omladinskim organizacijama i organizacijama za mlade jeste treća faza dok je i vođenje interaktivne stranice Omladinskog centra, instagram i tviter naloga četvrta faza planiranih aktivnosti centra.

U cilju bolje promocije rada Omladinskog centra i uspostavljanja saradnje sa Unijom srednjoškolaca Crne Gore NVO Mladiinfo Montenegro u narednom periodu objavljivaće najave za predstojeće događaje koji će se organizovani u Omladinskom centru na sajtu www.mladiinfo.me kao i na facebook stranici organizacije.

Omladinski centar u narednih šest mjeseci radiće od 10 do 20h svakog radnog dana i subotom.