Prijavite se učešće na događaju Climathon Podgorica 2023: ‘’Otpad nije kraj već početak’’

NVO Gnijezdo – NEST najavljuje četvrti Climathon Podgorica događaj koji će se održati u NEST Coworking prostoru u Podgorici 25. i 26. novembra. Ovogodišnje eko takmičenje donosi svjež pristup ekološkim izazovima, s posebnim fokusom na unapređenje cirkularne ekonomije.

OBLAST:

ekologija

OPIS

Crna Gora se suočava s brojnim ekološkim izazovima, a rješavanje tih problema zahtijeva inovativan i sistemski pristup korišćenju resursa i redizajniranju procesa proizvodnje i potrošnje. Upravo zato, ovogodišnji Climathon okupiće 10 odabranih timova koji će raditi na idejama i kreativnim rješenjima kako bi podstakli transformaciju u načinu korišćenja resursa.

Kako je fokus takmičenja oblast cirkularne ekonomije – konkretnije, njen segment koji se tiče otpada – dobrodošle su prijave za ideje koje se tiču koncepata poput efikasnijeg recikliranja, produženja životnog vijeka proizvoda, održivog dizajna, cirkularne proizvodnje, pametnog upravljanja resursima, eko-inovacija u proizvodima i uslugama, kreiranja održivih poslovnih modela, upotrebe digitalnih tehnologija i pospješivanja edukacije, podizanja ekološke svijesti i kreativnih saradnji između različitih sektora. Climathon Podgorica 2023 otvara vrata za sve kreativne i održive ideje koje podržavaju cirkularnu ekonomiju i doprinos održivoj budućnosti.

Najboljih deset timova će dobiti priliku da:

·        Pohađaju pripremnu obuku koja će se održati 18. novembra u NEST Coworking prostoru;

·        Prezentuju svoje ideje na eko hakatonu 25. i 26. novembra, uz stručnu podršku mentora;

·        Osvoje neku od tri vrijedne nagrade u iznosima od 3.000, 2.000 i 1.000 evra;

·        Dobiju mentorsku podršku za dalji razvoj svojih projekata i poslovnih ideja.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani mladi

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili za ovu obuku potrebno je da ispunite aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU:

14.11.2023.

Detaljnije na:

Više informacija o događaju i prijavi možete pronaći na Climathon Podgorica Instagram stranici, a za sve dodatne informacije i pitanja, obratite se organizatorima putem climathon@mnest.me e-mail adrese.