Prijavite se za BOLD Summer Hub – “Mladi su (ZA) rešenje”

Evropski pokret u Srbiji, uz podršku Ambasade SAD u Beogradu, organizuje sedmodnevni program edukacije mladih za građanski aktivizam BOLD Summer Hub – “Mladi su (ZA) rešenje” od 15. do 21. jula 2024. godine. 

 

OBLAST:

građanski aktivizam

 

OPIS

EPuS sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladima na temu Evropskih vrijednosti i značaja evropske integracije Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana, zalaže se za poseban fokus civilnog društva na osnaživanje mladih kao lidera promjena. 

Program nudi interaktivna predavanja, radionice, praktičan samostalni rad i rad u grupama, pitch ideja i davanje povratnih informacija, kao i druženje, povezivanje i razmjenu ideja među mladima i profesionalnim trenerima i ekspertima.  

Program je namenjen mladima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije koji imaju ideju kako da doprinesu rešavanju nekog od problema u svojoj lokalnoj zajednici. Ideje u vezi sa temama ljudskih prava, zapošljavanja i radničkih prava, zaštite životne sredine, cirkularne ekonomije, socijalnog preduzetništva, obrazovanja, medija i dr. koje će uz podršku eksperata razviti u predloge projekata spremne za narednu fazu – zagovaranja za finansijsku podršku. Grupa od 40 mladih ljudi će steći znanje o razvoju projektnih ideja, pisanju projektnih predloga, najvažnijim segmentima realizacije projekta, budžetiranju, razvoju i plasiranju kampanja, ali i o EU vrednostima i praksama i primerima aktivizma u različitim oblastima društvenog delovanja. 

 

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani.

 

NAČIN PRIJAVE

Ako ste zainteresovani javite se na mejl mobility@mladiinfo.me ili na broj 069596298.

 

ROK ZA PRIJAVU:

5.7.2024. do kraja dana

 

Detaljnije na:

mobility@mladiinfo.me