mladiinfo

Pripravnički program u Kaliforniji

Kalifornijski nacionalni park poziva sve studente sa relevantnim akademskim kvalifikacijama da se prijave za pripravnički program upravljanja prirodnim resursima.

Kandidati će imati priliku da asistiraju u implementaciji raznih projekata za upravljanje resursima vegetacije u okviru Fort Bejkera, koji se nalazi u okrugu Marin, sjeverno od mosta Golden Gejt. Pravo na prijavu imaju studenti sa relevantnom diplomom sa Fakulteta prirodnih nauka (biologija, ekologija, upravljanje prirodnim resursima, šumarstvo, botanika i geografija), a uzeće se u razmatranje i studenti koji trenutno pohađaju sličan studijski program. Takođe, kandidati moraju biti: entuzijastični po pitanju fizičkog rada na otvorenom prostoru i prirodnog obnavljanja staništa, sposobni za samostalni i timski rad, fizički sposobni za kretanje po strmim stazama (često uz opterećenje), sposobni za rukovanje opremom (motorna testera, kosilica), sposobni da dobiju kalifornijski DPR sertifikat (sertifikat za profesionalnog korisnika sredstava za zaštitu biljaka) u okviru tri mjeseca od angažmana, komunikativni i sposobni za rad sa volonterskim organizacijama. Prijave se podnose elektronskim putem na email adresu: jeremiah_jolley@nps.gov. Da bi se prijavio za pripravnički program, potrebno je da kandidat pošalje motivaciono pismo, radnu biografiju (ažuriranu), kao i kontakt informacije od strane dva relevantna stručna lica (zahtijev za reference). Prilikom slanja email-a, polje “predmet poruke” je potrebno nasloviti sa “Fort Baker Internship Application”.

Program podrazumijeva 40 radnih sati, a troškovi smještaja su pokriveni. Takođe, kandidatu se plaća 30 dolara po danu. U okviru programa za upravljanje prirodnim resursima, pripravnici će po završenoj obuci imati odlično radno iskustvo i sposobnosti potrebne za rad u pomenutoj oblasti.

Krajnji rok za prijave je 15. septembar 2017. godine.

Za više informacija, posjetite: http://careers.conbio.org/job/307023/natural-resources-management-internship/?fref=gc&dti=1280986168594259