mladiinfo

Science without Borders® međunarodno takmičenje za osnovce /srednjoškolce

Fondacija “Khaled bin Sultan Living Oceans” poziva osnovce i srednjoškolce širom svijeta da se prijave za takmičenje pod nazivom “Science Without Borders® Challenge” i steknu priliku da osvoje vrijedne novčane nagrade.

OBLAST:

umjetnost i dizajn, biologija i hemija, ekologija

OPIS


“Science Without Borders® Challenge” je takmičenje koje se održava sa ciljem da zainteresuje učenike i nastavnike za očuvanje okeana kroz različite oblike umjetnosti. Ovogodišnje takmičenje nastoji da inspiriše učenike da budu kreativni dok otkrivaju o važnim pitanjima očuvanja okeana. Aplikanti će pisati esej na temu: “Zašto su koralni grebeni bitni”. Uspješni učesnici će dobiti nagrade u vrijednosti od:

• 500 dolara za prvo mjesto;
• 350 dolara za drugo mjesto;
• 200 dolara za treće mjesto.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju učenici osnovnih i srednjih škola širom svijeta. Kvalifikovani kandidati ispunjavaju sljedeće uslove:

• kandidati imaju između 11 i 19 godina;
• kandidati pohađaju osnovnu ili srednju školu.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni obrazac na: Prijavni obrazac. Kandidati koji imaju manje od 13 godina moraju dostaviti popunjen COPPA obrazac koji se može preuzeti sa: Prijavni obrazac.

ROK ZA PRIJAVU:

23. april 2018. godine

VIŠE INFORMACIJA

Fondacija ” The Khaled bin Sultan Living Oceans” je neprofitna istraživačka organizacija osnovana sa ciljem da pomogne očuvanju i zaštiti okeana i vodenih resursa kroz istraživanje.

Detaljnije: Science without Borders® međunarodno takmičenje za osnovce /srednjoškolce