mladiinfo

Stažirajte u istraživačkom centru Univerziteta Innopolis

Univerzitet Innopolis iz Rusije poziva inostrane studente da se prijave za dvomjesečni pripravnički program u jednoj od istraživačkih laboratorija ili jedinica Univerziteta u Rusiji.

 

OBLAST:

 

informacione tehnologije, robotika

 

OPIS

 

Odabrani kandidati će stažirati dva mjeseca u oblasti robotike i informacionih tehnologija u jednoj od istraživačkih jedinica Univerziteta Innopolis. Studenti će imati pristup najboljim istraživačkim objektima, međunarodnim obrazovnim praksama i multikulturalnom akademskom okruženju.

Innopolis Univerzitet će pružiti potpunu administrativnu podršku pripravnicima – dokumentaciju neophodnu za vizu (pozivnica), rezervacija smještaja u domu, orijentacija, itd. Studenti su odgovorni za troškove smještaja, putovanja, vize i sl.

Program je besplatan i ne postoje naknade za registraciju. Univerzitet će smanjiti troškove smještaja za uspješne pripravnike (krajnji trošak iznosiće 40 dolara mjesečno). Stažisti će imati besplatan pristup svim IU objektima kao što su laboratorije, istraživački centri, teretana, bazen i sl.

 

USLOVI

 

Pravo na prijavu ostvaruju kandidati širom svijeta. Kvalifikovani kandidati ispunjavaju sljedeće uslove:

• bečelor / master / PhD diploma;
• odlični akademski izvještaji;
• relevantno iskustvo u odabranoj oblasti;
• tečno znanje engleskog jezika.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Prijave se podnose elektronskim putem na jednu od ponuđenih e-mail adresa: s.karapetyan@innopolis.ru / i.lyamina@innopolis.ru. Potrebno je odabrati istraživačku jedinicu Univerziteta i dostaviti sljedeću dokumentaciju:

• akademske transkripte;
• CV;
• sertifikat engleskog jezika.

Za dodatne informacije o načinu prijave, kandidati se mogu obratiti na e-mail adresu: e.rassolenko@innopolis.ru.

 

ROK ZA PRIJAVU:

 

Prijave su u toku.

 

VIŠE INFORMACIJA

 

Innopolis univerzitet je ruska visokoškolska ustanova koja se fokusira na obrazovanje i istraživanje u oblasti IT i robotike. Univerzitet je osnovan 2012. godine.

Detaljnije: Stažirajte u istraživačkom centru Univerziteta Innopolis