mladiinfo

WorkingAbroad projekat za ljubitelje prirode u Slovačkoj

WorkingAbroad Projects, neporfitna organizacija posvećena volonterizmu, poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u White Wilderness projektu koji se odvija na Karpatima u Slovačkoj.

OBLAST:

hortikultura

OPIS

Odabrani kandidati će imati priliku da, uz iskusne tragače i istraživače, nauče više o vukovima i risovima. Projekat uključuje međunarodne volontere i lokalno stanovništvo, čuvare i ljubitelje prirode, šumare, zemljoposjednike i lovce.

Pod nadzorom iskusnog osoblja, dobrovoljci će pratiti pomenute životinje i prikupljati uzorke za analizu DNK, što će omogućiti određivanje minimalnog broja životinja na tom području, kao i otkrivanje promjena koje bi mogle zahtijevati hitnu intervenciju.

Angažman traje između jedne i tri sedmice tokom januara i februara svake godine. Za učesnike su obezbijeđeni smještaj i obuka. . Ukupni troškovi se kreću od 860 do 1.005 funti (u zavisnosti od datuma), u okviru kojih naknada za učešće iznosi 180 funti (u evropskoj protvrijednosti).

USLOVI

Mogu se prijaviti pojedinci, grupe i studenti. Od prijavljenih kandidata se očekuje sposobnost komunikacije na engleskom, kao i fizička spremnost potrebna za pješačenje 10-20 km dnevno brdovitim terenom u zimskim uslovima.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti olajn aplikacion obrazac i uz njega dostaviti potvrdu o plaćenim troškovima za učešće u programu (refundira se ukoliko kandidat ne bude prihvaćen).

ROK ZA PRIJAVU:

Prijave su stalno otvorene.

VIŠE INFORMACIJA

Project WorkingAbroad je neprofitna organizacija, osnovana u martu 2002. godine, kako bi malim organizacijama pružila podršku pomoću volontera zasnovanih na potrebama. Glavne oblasti fokusa su: zaštita životne sredine i očuvanje staništa, obrazovanje i upravljanje životnom sredinom, organska poljoprivreda i kulturni razvoj. Organizacija nudi volonterske mogućnosti širom Afrike, Azije, Latinske Amerike i Kariba, Evrope i Sjeverne Amerike.

Detaljnije: WorkingAbroad projekat za ljubitelje prirode u Slovačkoj