mladiinfomne

Startup BEE kurs za mlade preduzetnike

Studentska organizacija BEST Podgorica poziva sve studente Univerziteta Crne Gore da se prijave za besplatni dvodnevni kurs na temu startup-a pod nazivom Startup BEE (Best Educational Event) koji će se održati od prvog do trećeg decmbra u Podgorici.

OBLAST:

 

preduzetništvo, biznis

OPIS

U saradnji sa Karijernim centrom Univerziteta Crne Gore, Studentskim parlamentom i Elektrotehničkim fakultetom, BEE se organizuje po prvi put sa ciljem da okupi studente koji posjeduju preduzetnički duh, upotpuni njihova trenutna znanja sa onima iz svijeta biznisa i podstakne ih da razmišljaju o realizaciji svojih ideja.

Događaj je odlična prilika za mlade da pronađu motivaciju i dođu do originalnih rješenja – nauče kako da ih prezentuju, promovišu i ostvare. Kroz planirane radionice, nudi im se mogućnost rada u timu i razvoja timskog duha, kao i kreativnosti i praktičnih znanja.

Prvi dan događaja predviđen je za svečano otvaranje, dok su naredna dva dana rezervisana za predavanja i radionice, koje će se održati u prostorijama Mtel Digitalne fabrike.
Predavanje „Preduzetništvo u XXI vijeku“ održaće Radivoje Drobnjak, konsultant i trener iz oblasti preduzetništva, menadžmenta i marketinga, u subotu, drugog decembra. Drobnjak je, takođe, izvršni direktor u NVO Centar za razvoj preduzetničkog društva i autor značajnog broja naučnih i stručnih radova.

Radionice i predavanja na temu „Lean Business Canvas Model“ održaće Dražen Žujović i Marko Lekić u nedjelju, trećeg decembra. Žujović je pionir startup preduzetništva u Crnoj Gori i jedan od osnivača prvog crnogorskog startupa – Tour Via Me; konsultant u oblasti startup preduzetništva i autor priručnika “Kako pokrenuti startap iz Crne Gore”, a Marko Lekić je suosnivač startup-a Talkini, kao i nekoliko startup projekata koji su započeti u okviru interaktivnog dizajn studija Fleka.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju studenti Univerziteta Crne Gore koji imaju preduzetnički duh.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti online prijavni obrazac.

ROK ZA PRIJAVU:

23. novembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Studentska organizacija BEST (Board of European Students of Technology) u Podgorici je osnovana 2011. godine kao jedna od 96 lokalnih BEST-ovih grupa koje postoje širom Evrope, sa ciljem da obezbijedi razmjenu i saradnju među evropskim studentima i omogući im dodatnu edukaciju.

Detaljnije: Startup BEE kurs za mlade preduzetnike.