mladiinfo

Stigler Center obuka i stipendija za novinare

Stigler Center Journalists in Residence Program nudi transformativno iskustvo u učenju perspektivnim novinarima širom svijeta, koji rade u svim vrstama medija. Cilj je oblikovanje sljedeće generacije lidera u biznis izvještavanju.

 

OBLAST:

liderstvo, biznis

 

OPIS

Program će se održati tokom 12 nedelja u Hyde Park campus- u, tokom kojeg će učesnici pratiti časove, učestvovati u događajima, sarađivati sa kolegama i socijalizovati se sa univerzitetskim naučnicima. Učesnici će birati svoje kurseve u okviru Chicago Booth škole.

Od učesnika se očekuje da prate tri predavanja, da prate i aktivno učestvuju u predavanjima i odrađuju zadata čitanja i zadatke, da učestvuju u Stigles predavanjima, ručkovima i društvenim događajima, da potpišu dokument kojim se potvrđuje kandidatovo slaganje sa očekivanjima programa.

Program obezbjeđuje:
– refundaciju za povratnu avio kartu do Čikaga, SEVIS (Student & Exchange Visitor Information System) taksu i troškove prijave za vizu,
– stipendiju u iznosu od 12 000 dolara za pokrivanje životnih troškova tokom desetonedeljnog programa,
-svjetsku obuku za osnove biznisa na Chicago Booth školi i to besplatno,
– učešće u seminarima i radionicama na Chicago Booth školi,
-mogućnost pisanja za ProMarket blog,
-mogućnost interakcije sa Booth fakultetom i studentima,
-određeni prostor za istraživanje,
-potvrdu o pohađanju nakon uspješnog završetka programa.

NAČIN PRIJAVE

Prijava mora sadržati CV, dva pisma preporuke, kopiju tri objavljena članka (na engleskom. Ukoliko nisu na engleskom jeziku treba dostaviti i prevod uz original), TV i radio novinari trebaju predati video/ audio fajlove zajedno sa prevodom na engleski jezik), esej od 500 riječi opisujući interesovanje za program i koji se ciljevi žele ostvariti učestvovanjem na istom, predlog za projekat od 300- 500 riječi koji bi kandidat želio sprovesti tokom programa, a osobe koje dolaze iz zemalja gdje engleski nije zvanični jezik, treba dostaviti i dokaz o poznavanju jezika.

ROK ZA PRIJAVU:

Rok za prijave je 23.10.2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Detaljnije: Stigler Center obuka i stipendija za novinare.