Mladiinfo

Stipendije za brucoše na univerzitetu u Australiji

Sidnejski univerzitet objavljuje poziv za program stipendiranja za studente koji se upisuju na osnovne studije u svim oblastima koje su dostupne na univerzitetu. Budući brucoši će imati priliku da steknu osnovnu diplomu na univerzitetu u Australiji.

Pravo na prijavu imaju studenti iz svih zemalja. Da bi bili dio ovog programa, aplikanti moraju imati odlične akademske sposobnosti i iskustvo u suočavanju sa raznim finansijskim, invalidskim ili zdravstvenim izazovima, imaju izbjeglički status ili žive u ruralnim područjima i posjeduju diplomu o završenom prethodnom nivou studija. Da bi se prijavili za ovaj program, aplikanti moraju popuniti elektronski aplikacioni formular uz koji je potrebno dostaviti i najskoriji izvještaj o akademskom rezultatu. Univerzitet dodjeljuje neodređen broj stipendija čija je vrijednost između 6,000 i 10,000 dolara. Stipendijski program je predviđen za studije u trajanju od jedne do pet godina.

Prijave za ovaj program otvorene su do 2. oktobra 2017. godine.

Detaljnije informacije o ovom programu mogu se naći na zvaničnom sajtu Univerziteta: http://sydney.edu.au/…/year12/sydney-scholars-award.shtml