mladiinfo

Stipendije za dodiplomske studije na Emory univerzitetu

Emory univerzitet objavljuje konkurs za dodjelu stipendija studentima sa izvanrednim akademskim dostignućima koji namjeravaju da upišu osnovne akademske studije. 

 

OBLAST:

Budući stipendisti će imati priliku da steknu bečelor diplomu iz bilo koje oblasti koja je u ponudi Emory univerziteta u Džordžiji u Sjedinjenim Američkim Državama

OPIS

Univerzitet Emory nudi djelimične i pune stipendije zasnovane na akademskim zaslugama u okviru programa. Cilj naučne zajednice kampusa je da podstakne učenike, kroz različite resurse i podršku, da postignu svoj pun potencijal i imaju značajan uticaj na univerzitet i veću globalnu zajednicu. Izbor stipendija je veoma konkurentan, a mogu se obnoviti za ukupno osam redovnih akademskih godina dodiplomskih studija, pod uslovom da studenti održavaju visoke standarde lične i akademske izvrsnosti i ispunjavaju semestar i godišnje zahtijeve svog programa.

USLOV

Pravo na prijavu ostvaruju kandidati iz svih zemalja, pri čemu svaki kandidat mora ispuniti postavljene uslove da bi se kvalifikovao za pomenuti stipendijski program. Od kandidata se očekuje da budu akademski radoznali, kreativni, komunikativni i da imaju liderski potencijal i daju doprinos zajednici.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se dostavljaju putem pošte na adresu Univerziteta, a kandidati su u obavezi da popune standardni prijavni obrazac. Pored navedenog, potrebno je dostaviti i sljedeća dokumenta: potvrdu o plaćenim troškovima za prijavu (75 dolara), zvanične transkripte iz srednje škole, zvanične transkripte sa univerziteta (ako je primjenjivo), zvanične rezultate standardizovanih testova engleskog jezika (TOEFL ili IELTS), kao i SAT ili ACT rezultate testova, dva pisma preporuke (od strane nastavnika) i izvještaj sa polugođa završne godine.

ROK ZA PRIJAVU:

15. novembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

 http://apply.emory.edu/apply/scholar.php