mladiinfo

Stipendije za inostrane studente na američkom koledžu

Saint Michael’s koledž objavljuje konkurs za dodjelu stipendija svim studentima koji imaju izvanredna akademska dostignuća. Budući stipendisti imaju priliku da dobiju stipendiju koja se dodjeljuje na osnovu akademskih zasluga i svoje školovanje nastave na koledžu u Americi.

 

OPIS:

Stipendija za inostrane studente koju dodjeljuje Saint Michael’s koledž pokriva 50 procenta školarine i finansira novčanu naknadu u vrijednosti od 1,000 dolara. Vrijednost stipendije se određuje na osnovu akademskih zasluga kandidata.

USLOV

Pravo na prijavu imaju kandidati iz svih zemalja koji su završili srednju školu, dok je broj stipendija za postdiplomske studije ograničen. Da bi bili razmatrani za Saint Michael’s stipendiju, kandidati prethodno moraju biti prihvaćeni na studijski program. Pored navedenog, budući stipendisti moraju obezbijediti i akademske transkripte, dokaze o akademskim ili nekim drugim dostignućima, kao i o volonterskom iskustvu ili radu u zajednici. Takođe, poželjno je da kandidat posjeduje dobre rezultate na SAT testovima i da napiše kratak esej koji sadrži bitne informacije o njegovim interesovanjima i iskustvima.

ROK ZA PRIJAVU:

 1. novembar 2017. godine.

Za više informacija, posjetite link: Stipendije za inostrane studente na američkom koledžu