mladiinfo

Stipendije za PhD studente kompjuterskih nauka

Adobe Research Fellowship program objavljuje poziv svim studentima da se prijave za učešće u programu dodjela stipendija iz oblasti kompjuterskih nauka. Budući stipendisti će imati priliku da steknu PhD diplomu na izabranom univerzitetu bilo gdje u svijetu.

 

OBLAST:

kompjuterske nauke

 

OPIS

Stipendije se sastoje od novčane nagrade u vrijednosti od 10, 000 dolara i vrijednih nematerijalnih nagrada koje podrazumijevaju jednogodišnje članstvo za Creative Cloud, mentora Adobe Research-a, kao i mogućnost stažiranja u Adob-u na ljeto 2018. godine.

USLOV

Svi potencijalni učesnici moraju ispuniti određene uslove kako bi ostvarili pravo na prijavu za taj program. Kandidati moraju imati status redovnog studenta na univerzitetu i zadržati taj status tokom PhD programa i ne smiju biti u srodstvu sa nekim od zaposlenih u Adobe Research centru.

NAČIN PRIJAVE

Prijavna procedura nalaže kandidatu da ima potrebnu dokumentaciju (aplikacioni paket) koja sadrži sljedeće: sažetak istraživačkog projekta (dvije strane teksta sa bibliografijom ne uključujući citiranje), tri pisma preporuke od relevantnih lica koji su uključeni u PhD istraživački projekat kandidata, jedno pismo od strane mentora, radnu biografiju i akademske transkripte sa svih nivoa studija, uključujući i sadašnje.

ROK ZA PRIJAVU:

31. oktobar. 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Detaljnije: Stipendije za PhD studente kompjuterskih nauka