mladiinfo

Stipendijski programi Michigan univerziteta

Državni univerzitet u Mičigenu (The Michigan State University) dodjeljuje određen broj stipendija svim inostranim studentima koji su skoro upisani na univerzitet kao brucoši.

OBLAST:

U okviru International Scholarship programa, studenti će imati priliku da nastave studije iz raznih oblasti u zavisnosti od programa stipendiranja za koji se prijave.

OPIS

Program međunarodnog stipendiranja se sastoji iz više vrsta stipendija koje imaju različite vrijednosti i studijske programe. Kandidati koji namjeravaju da se prijave, mogu izabrati jedan od ponuđenih stipendijskih programa: Honors College Tuition Grant (namijenjen predavačima za poziciju Asistenta u nastavi – 23,000 dolara na godišnjem nivou), Professorial Assistantship (namijenjen kandidatima sa izvanrednim akademskim dostignućima – 3, 000 dolara za mentorsko istraživanje), Global Neighbors Scholarship ( namijenjen određenom broju akademski talentovanim aplikantima – 1,000 dolara godišnje za dva semestra), Presidential Study Abroad Scholarship (namijenjen studijama u inostranstvu izvan Amerike – od 3,000 do 5,000 dolara u zavisnosti od trajanja studijskog programa).

USLOV

Pravo na prijavu imaju kandidati iz svih zemalja. Ograničen broj stipendija je dostupan, a ispunjavanje kriterijuma za stipendiju neće biti garancija kandidatu da će dobiti istu.

NAČIN PRIJAVE

onlajn

ROK ZA PRIJAVU:

uvijek aktivno

VIŠE INFORMACIJA

Detaljnije: Stipendijski programi Michigan univerziteta