mladiinfo

Stipendije za PhD studije u Singapuru

SINGA fondacija iz Singapura raspisuje konkurs za dodjelu stipendija inostranim studentima doktorskih studija nauke i inženjerstva. Konkurs je namijenjen talentovanim i posvećenim studentima sa odličnim akademskim dostignućima koji žele da sprovode istraživanja u okviru PhD studija na nekom od univerziteta u Singapuru.

 

 

OBLAST:

ponudjene oblasti univerziteta u Singapuru

 

OPIS

Singa fondacija dodjeljuje stipendije koje finansiraju četiri godine PhD studija. Vrijednost stipendije je 24,000 SGD (singapurskih dolara) na godišnjem nivou i suma se povećava na iznos od 30,000 SGD nakon što kandidat položi kvalifikacione ispite. Takođe, uz navedeno, kandidatima se dodjeljuje novčana naknada od 1,500 SGD za troškove izdržavanja po dolasku u Singapur, kao i 1,500 SGD za troškove avio karte. Odabrani kandidati će razvijati svoje doktorske projekte uglavnom na sljedećim ustanovama: Agenciji za nauku, tehnologiju i istraživanje, Singapurskom državnom univerzitetu, Nanyang tehnološkom univerzitetu , Singapurskom univerzitetu tehnologije i dizajna.

 

USLOV

 

Pravo na prijavu imaju kandidati iz svih zemalja koji moraju ispuniti određene uslove koje postavlja SINGA fondacija. Kandidat mora imati izvanredne akademske rezultate, napredan nivo znanja engleskog jezika (govorni i pisani) i odlične izvještaje i preporuke od strane relevantnih akademskih lica.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se dostavljaju elektronskim putem. Potrebno je popuniti online aplikacioni formular i dostaviti prijedlog istraživačkog projekta u okviru PhD studija zajedno sa relevantnom dokumentacijom.

KRAJNJI ROK

januar 2018. godine.

Detaljne: Stipendije za PhD studije u Singapuru