mladiinfo

Stipendijski program obuke za onkologe

The Education and Training Committee of ESSO poziva mlade onkologe iz čitavog svijeta da se prijave na stipendijski program obuke (ESSO Training Fellowship in Surgical Oncology).

Dodjeljuju se dvije vrste stipendija – do 10 standardnih stipendija vrijednosti 2,000 eura na period od jednog do tri mjeseca i jedna velika stipendija vrijednosti 10,000 eura na period 6-12 mjeseci. Odabrani korisnici mogu iskoristiti stipendije na bilo kojoj relevantnoj evropskoj ustanovi, kako bi na taj način stekli nova iskustva i upoznali se sa novim tehnikama. Kandidatima će biti potreban pristanak načelnika odsjeka sa kog dolaze, kao i načelnika odsjeka na koji žele da se obučavaju u okviru stipendije. Kandidati moraju biti specijalisti, stažisti, ili mladi doktori sa namjerom da se specijalizuju na polju hirurške onkologije, ne stariji od 40 godina. Prethodni korisnici ove stipendije nemaju pravo prijave.

Prijave pisati na engleskom i u okviru njih dostaviti CV, motivaciono pismo, pismo podrške načelnika svog odsjeka, pozivnicu načelnika odsjeka na koji žele da pređu, predlog budžeta.

Sve navedeno poslati elektronskim putem na: ana.galan@essoweb.org, najkasnije do 31. oktobra.
Detaljne informacije možete naći na: http://www.essoweb.org/…/2012…/training-fellowships.html?fref=gc&dti=1280986168594259