mladiinfo

SUMS međunarodne stipendije u Iranu

Shiraz University of Medical Sciences (SUMS) u Iranu nudi različite stipendije za kandidate koji nisu iz Irana a koji pokazuju izuzetne sposobnosti ili akademska dostignuća. SUMS stipendija namijenjena je studentima osnovnih, magistarskih i doktorskih studija iz svih oblasti koje su ponuđene na univerzitetu.

Dostupne su tri vrste stipendija: tip A, tip B i tip C. Stipendija tipa C pokriva sve troškove osim školarine, uključujući i registraciju, namješten smještaj, osiguranje i kurseve persijskog i engleskog jezika. Stipendija tipa B djelimično ili u potpunosti pokriva školarinu, podrazumijevajući troškove registracije, namještenog smještaja, osiguranja, kurseva persijskog i engleskog jezika kao i popust na školarinu od 1% do 100%. Stipendija tipa A ima iste karakteristike stipendije tipa B uz dodatak mjesečne plate a pravo na nju imaju samo studenti sa postdoktorskih studija.
Kandidat mora biti strani student, ne smije posjedovati dvojno državljanstvo (gdje je drugo državljanstvo iračko) i ne smije biti finansiran od strane bilo kog drugog izvora finansiranja za vrijeme trajanja stipendije.

Prijava se vrši onlajn i ne postoji rok za prijave. Kandidati će biti obaviješteni o prijavi putem mejla. Detaljnije informacije mogu se naći na: http://www.gsia.sums.ac.ir/en/page/18321/Financial-Aid?fref=gc&dti=1280986168594259