mladiinfo

UBC Future Forests stipendije za šumarstvo

Šumarski fakultet British Columbia univerziteta (UBC) želi privući studente doktorskih studija koji su pokazali jake liderske sposobnosti i visoki standard naučnog dostignuća na osnovnim studijama.

Stipendisti će primati 70 000 kanadskih dolara koji trebaju pokriti sve troškove prije i tokom procesa istraživanja. Mogu se prijaviti i domaći i međunarodni studenti. Korisnici stipendije bi trebali izraziti želju da se upišu na doktorski program UBC- ja i to u nekoj od sljedećih oblasti: šumska biotehnološka proizvodnja, bioenergija, šumska genomika, klimatske promjene, urbano šumarstvo, menadžment šuma, konzervacija, šumski pejzaži, ekologija lososa, šumsko zdravlje, šume i domoroci, šume i ljudsko zdravlje.

Kandidati trebaju imati minimum A+ plasman u dvije posljednje godine studija. Za prijavljivanje je potrebno priložiti sljedeću dokumentaciju: popunjen Future Forests Fellowship onlajn fomular, jedno pismo preporuke, popunjenu UBC PhD Forests onlajn prijavu i uplatu.

Prijava za doktorske studije treba sadržati sljedeća dokumenta: transkripte svih obrazovnih institucija koje je kandidat pohađao posle srednje škole, tri preporuke, dokaz o odličnom poznavanju engleskog jezika (ukoliko je potrebno), pismo namjere i CV. I prijavu i preporuke treba poslati na mejl: lkuko.Takahashi@ubc.ca.

Rok za prijavljivanje je 24.11.2017. godine. Za više informacija posjetiti: http://forestry.sites.olt.ubc.ca/files/2017/04/FFL-Guidelines-.pdf?fref=gc&dti=1280986168594259