Trening u Njemačkoj: borba protiv govora mržnje

Neprofitna organizacija Evropske alternative poziva kandidate iz zemalja Centralne i Istočne Evrope da se prijave za učešće u treningu pod nazivom “Countering Hate Speech & Far-right Radicalism” koji će se održati u periodu od 14. do 18. marta u gradu Schloss Bröllin, Njemačka.

OBLAST:

borba protiv govora mržnje i radikalizma

OPIS

U okviru programa, kandidati će steći razumjevanje i razmjenjivati mišljenja o političkom okruženju krajnje desnice, pitanju radikalizma, nacionalizma, kao i pitanju govora mržnje u regionu. Pored toga, kandidati će imati priliku da:

• čuju priče stručnjaka i eksperata koji se bave ljudskim i socijalnim pravima;
• razviju strategije i planove koje bi trebalo da budu odgovori na pitanja koja će se otvoriti u toku treninga, a koji će se suprotstaviti govoru mržnje i krajnje desničarskom radikalizmu;
• izgrade zajedničku inicijativu baziranu na stečenim znanjama i praksama koje su spremne da se na najbolji način suprotstave govoru mržnje, a koje su u skladu sa strategijama i planovima.

Organizator će pokriti sve troškove programa za odabrane učesnike.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju aplikanti koji dolaze iz zemlja Centralne i Istočne Evrope, a koji ispunjavaju sljedeće uslove:

• imaju znanje koje se odnosi na govor mržnje i desničarski radikalizam;
• imaju iskustvo u organizovanju kampanji ili mobilisanju zajednice;
• imaju dobro znanje engleskog jezika.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni obrazac na: Prijavni obrazac.

ROK ZA PRIJAVU:

31. januar 2018. godine

VIŠE INFORMACIJA

European Alternatives je neprofitna organizacija koja zagovara ideju da bi trebalo održati transnacionalnu obnovu političkih zamisli, institucija i akcija organizacije kako bi se na odgovarajući način razumjela i rješavala kriza sa kojom se Evropa suočava.

Detaljnije: Trening u Njemačkoj: borba protiv govora mržnje