Učestvujte na panel diskusiji „Izvještavanje o korupciji u CG“

NVO Mladiinfo Montenegro, u sklopu projekta „Plan otkrivanja, odvraćanja i prijavljivanja korupcije“ organizuje panel diskusiju „Izvještavanje o korupciji u Crnoj Gori“, 10. juna u Omladinskom centru u Podgorici, sa početkom u 11 časova. Događaj je dio projekta koji realizuje European Youth Press (EYP), a finansira ga Evropska omladinska fondacija Savjeta Evrope.

Za učešće na panel diskusiji mogu se prijaviti novinari, studenti i svi oni koji rade u oblasti medija, a koji imaju do 30 godina. Za prijavu je potrebno dostaviti biografiju na mejl: kontakt@mladiinfo.me najkasnije do 06.06.2017. godine do 16h. Na panel diskusiji biće riječi o istraživačkom novinarstvu, istraživanju i borbi protiv korupcije, kao i o tekstovima crnogorskih novinara u kojima su otkriveni slučajevi korupcije.

Od učesnika se očekuje da naprave kratak video snimak o korupciji, o primjeru kada su naišli na korupciju, direktno ili indirektno. Mogu ga dostaviti prije panel diskusije ili snimiti tokom samog događaja. Na osnovu snimka, biografije i aktivnog učešća na događaju, jedna osoba biće izabrana da učestvuje na treningu u Vilnjusu u Litvaniji, od 3. do 7. jula. Cilj te obuke je da ohrabri mlade u borbi protiv korupcije, kao i obuči ih u profesionalnom izvještavanju o istoj, a svi troškovi su pokriveni.

Za sva pitanja možete pisati na mejl: kontakt@mladiinfo.me.