mladiinfo

 UBS doktorske stipendije na Univerzitetu u Cirihu

UBS međunarodni centar za ekonomiju u društvu objavljuje konkurs za dodjelu PhD stipendija međunarodnim studentima koji žele da nastave postdiplomske studije na Fakultetu za ekonomiju na Univerzitetu u Cirihu.


OBLAST:

 

ekonomija

 

OPIS


Dostupne su tri stipendije PhD kandidatima iz cijelog svijeta i dodeljuju se na osnovu izvanrednih akademskih zasluga. UBS stipendije pokrivaju sve troškove i dodjeljuju se za period od četiri godine. Naknada koja pokriva troškove života trenutno iznosi 42 500 CHF godišnje. UBS centar će stvoriti dodatne doktorske pozicije za nadarene mlade istraživače izvan stipendijske šeme.


USLOVI


Mogu se prijaviti međunarodni studenti sa izuzetnim akademskim dostignućima. Prijem na Ekonomski fakultet u Cirihu je preduslov za razmatranje kandidata za UBS stipendije.


NAČIN PRIJAVE


Nije potrebno podnijeti posebnu prijavu za UBS stipendiju. Kandidati će biti razmotreni za stipendiju ukoliko se prijave za mjesto na Fakultetu za ekonomiju Univerziteta u Cirihu i u prijavi naznače da žele da budu razmotreni za istu.


ROK ZA PRIJAVU


31. januar 2018. godine.


VIŠE INFORMACIJA


UBS centar je pridruženi institut na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Cirihu. Osnovan 2012. godine, UBS centar podstiče istraživanja svjetske klase u ekonomiji na svim nivoima.

Detaljnije:  UBS doktorske stipendije na Univerzitetu u Cirihu