mladiinfo

Zimska škola o upravljanju i federalizmu

Univerzitet Leopold Frazens i Eurac Research institut objavljuju poziv mladim istraživačima i studentima da se prijave za učešće u Winter School programu koji će se održati od 5. do 16. februara 2018. godine na Univerzitetu u Austriji i Institutu u Italiji.

 

OBLAST:

 

upravljanje i federalizam,politika, regionalizam

OPIS

Zimska škola je dvonedjeljni međunarodni postdiplomski program o federalizmu, regionalizmu i upravljanju na više nivoa. Program istražuje, sa interdisciplinarne i komparativne perspektive, kako federalizam može doprinijeti višeslojnom, integrisanom i pluralističkom odlučivanju.

Širok spektar predavanja pruža mogućnost učesnicima da prošire svoje znanje o upravljanju i vladama na više nivoa, posebno sa perspektive pravnih i političkih nauka.
Kotizacija iznosi 300 eura.

USLOVI

Prijavu mogu da podnesu kandidati iz svih zemalja. Pravo na prijavu ostvaruju mladi istraživači, studenti, postdoktorandi, zaposleni u međunarodnim ili nevladinim organizacijama, državni službenici na lokalnom, regionalnom ili nacionalnom nivou.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem na email adresu: winterschool@eurac.edu. Potrebno je popuniti prijavni obrazac (pdf) i uz njega dostaviti:

-lične podatke
-podatke o akademskom i stručnom obrazovanju
-esej od 500 riječi
-motivaciono pismo od 250 riječi.

ROK ZA PRIJAVU:

26. oktobar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Winter School program ispituje relevantne probleme kombinovanjem teorijske ekspertize i relevantnih studija slučaja. Program je jedinstvena prilika za mlade akademike, studente postdiplomace i praktičare da dobiju kvalitetnu obuku o teorijskim i praktičnim aspektima federalizma.

Detaljnije: Zimska škola o upravljanju i federalizmu