mladiinfo

ECSR Proljećna škola za mlade istraživače/doktorande

Evropski konzorcijum za sociološka istraživanja (European Consortium for Sociological Research – ECSR) poziva mlade istraživače da se prijave za učešće u Proljećnoj školi pod nazivom “Work, Employment and Inequality” koja će se održati od 19. do 23. marta 2018.godine u Italiji.

OBLAST:

rad, zaposlenje, nejednakost, socio-ekonomske prilike

OPIS

Školu organizuje Gabrijel Balarino sa Univerziteta u Milanu, Danijel Oek sa Univerziteta iz Lozane, Filipo Barbera, Ticijana Nacio i Manuela Naldini sa Koledža Carlo Alberto i Univerziteta u Turinu. Tema ovogodišnje ESCR Proljećne škole je “Work, Employment, and Inequality”.

Fokus škole je na tome kako promjene u strukturi zanimanja, tržištu rada i radnim odnosima utiču na životne šanse različitih socio-ekonomskih grupa kao što su mladi, žene, radna klasa ili migranti. Ograničen broj doktoranada i mladih istraživača učestvovaće na petodnevnom kursu, uključujući predavanja o ključnim temama na terenu – kako konceptualnim, tako i metodološkim – radionice i priliku da predstave svoje radove i diskutuju o tome sa vodećim naučnicima u toj oblasti.

Organizator će obezbjediti hotelski smještaj, ručak i društvene večere za sve kandidate. Nije potrebno platiti naknadu za učešće u programu.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju doktorandi i mladi istraživači širom svijeta.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem na e-mail adresu: mito.school@unimi.it. Potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:

• sažetak rada koji će kandidat prezentovati (500 riječi);
• kratak sažetak PhD projekta (trenutnih istraživanja – do tri strane);
• sažet CV (jedna strana);

ROK ZA PRIJAVU:

4. februar 2018. godine

VIŠE INFORMACIJA

Evropski konzorcijum za sociološka istraživanja – ECSR osnovan je 1991. godine u cilju promovisanja teorijskog i empirijskog istraživanja u oblasti sociologije u Evropi. ECSR radi na podsticanju saradnje između istraživačkih centara. Trenutno, više od 90 vodećih evropskih istraživačkih instituta i univerzitetskih odjeljenja su članovi Konzorcijuma.

Detaljnije: ECSR Proljećna škola za mlade istraživače/doktorande