mladiinfo

Global Minds doktorske stipendije za održivi razvoj

Univerzitet KU Leuven u Belgiji objavljuje poziv za Global Minds program stipendiranja koji omogućava studiranje u toj instituciji.

 

OBLAST:

 

održivi razvoj

 

OPIS

 

U okviru ovog programa aplikantima se pruža mogućnost studiranja na Leuven univerzitetu s tim što polovinu programa moraju odraditi u instituciji iz koje dolaze. Stipendija pokriva sve troškove studiranja, boravka, osiguranja, avionsku kartu i druge putne troškove u toku boravka u Belgiji.

 

USLOVI

 

Ova stipendija je namijenjena svim studentima koji se upisuju na doktorske studije iz gore navedene oblasti. Da bi imali priliku da ostvare pravo na ovu stipendiju aplikanti moraju prethodno predložiti tezu svog rada profesoru na univerzitetu koji je stručnjak za pitanja koja se obrađuju u nacrtu njihovog rada. Potrebno je da aplikant bude zaposlen u instituciji iz koje dolazi. Neophodno je i dobro poznavanje engleskog jezika.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Da bi bili dio ovog programa aplikanti moraju popuniti onlajn aplikacionu formu koja se nalazi na sljedećem linku: Prijavni formular. Uz prijavu je potrebno priložiti CV, motivaciono pismo, nacrt istraživačkog rada i reference.

 

ROK ZA PRIJAVU:

 

31. januar 2018. godine.

 

VIŠE INFORMACIJA:

 

KU Leuven je najveći i najstariji univerzitet u Belgiji. Osnovan je 1425. godine. Sastoji se od 15 fakulteta posvećenih izučavanju oblasti humanističkih i društvenih nauka, prirodnih nauka, tehnologije i biomedicine. Detaljnije informacije o ovom programu mogu se pronaći na zvaničnom sajtu univerziteta: Global Minds doktorske stipendije za održivi razvoj