mladiinfo

Pripravnički program iz oblasti medicine u Kambodži

Global Nomadic, dobrotvorna NVO sa sjedištem u Londonu, traži stažiste medicine za pripravnički program koji se trenutno sprovodi u Kambodži.

OBLAST:

medicina

OPIS

Odabrani kandidati će dobiti priliku da putuju i razviju svoje profesionalne vještine tokom rada u bolnici, gdje će sarađivati sa lokalnim doktorima i osobljem. Na taj način će moći da se upoznaju sa zdravstvenim sektorom Kambodže i prošire svoja znanja. Program se odvija u Samroangu i traje od dvije sedmice do šest mjeseci.

USLOVI

Mogu se prijaviti studenti medicine (najmanje druga godina studija) i zdravstveni radnici. Prijavljeni kandidati moraju pokazati inicijativu, entuzijazam i spremnost da djeluju u nepoznatom okruženju. Da bi ostvarili pravo na prijavu, kandidati moraju ispuniti sljedeće uslove:

– kandidat ima (najmanje) 18 godina
– kandidat ima medicinsko radno iskustvo
– kandidat ima odlično znanje engleskog jezika
– kandidat ima puno zdravstveno i putno osiguranje
– kandidat je vakcinisan
– kandidat posjeduje adekvatnu vizu.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se dostavljaju elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn aplikacioni obrazac.

ROK ZA PRIJAVU:

Prijave su stalno otvorene.

VIŠE INFORMACIJA

Global Nomadic povezuje ljude sa nevladinim projektima širom svijeta. Omogućavajući mladim stručnjacima da steknu iskustvo i nastave svoju karijeru kroz međunarodna radna mjesta, organizacija podržava NVO-e širom svijeta kako bi unaprijedili izgradnju zajednica.

Detaljnije:  Pripravnički program iz oblasti medicine u Kambodži

Iz oblasti medicine predlažemo i Pripravnički za studente veterine na Kukovim Ostrvima