mladiinfo

Ljetnji program stažiranja u Google kompaniji

Google kompanija poziva studente završne godine osnovnih studija sa akreditovanog američkog univerziteta da se prijave na Building Opportunities for Leadership and Development (BOLD) ljetnji program stažiranja u toj kompaniji na ljeto 2018. godine.


OBLAST:

 

ekonomija, finansije, zdravstvo, obrazovanje, nutricionizam, demografija, društvene nauke, antrpologija, sociologija, poljoprivreda, životna sredina, razvoj privatnog sektora i srodne oblasti

 

OPIS


BOLD program stažiranja je plaćena ljetnja praksa za studente završne godine osnovnih studija koji su zainteresovani za rad u oblasti tehnologije i puno radno vrijeme u Google-u. Budući stažisti će imati brojne odgovornosti i priliku da daju značajan doprinos timovima u kojima budu raspoređeni. U okviru programa, kandidati mogu raditi u nekom od sljedećih sektora:

– prodaja, usluge i podrška
– marketing i komunikacije
– administrativno osoblje
– Google tehnička podrška.

Pored angažmana, učesnici će se baviti uticajnim razvojnim programiranjem, pri čemu će izgraditi značajne odnose sa drugim pripravnicima i zaposlenima kroz niz ljetnih aktivnosti. Ovo uključuje mentorstvo, prilagođeno učenje i razvojno programiranje i priliku za stvaranje zajednice.

 

USLOVI


Konkurs je otvoren za studente završne godine osnovnih studija navedenih oblasti koji studiraju na nekom od univerziteta u SAD-u. Kvalifikovani kandidati imaju radnu dozvolu i mogu raditi 11 nedjelja koliko program traje, sa početkom u maju i junu 2018. godine.

Od kandidata se očekuje da imaju:
– analitičke vještine
– interpersonalne i organizacione vještine
– interesovanje za tehnološku industriju i Google biznis.

 

NAČIN PRIJAVE


Prijave se podnose elektronskim putem. Prijavna procedura za pripravnički program se sastoji od dva koraka (na zvaničnom sajtu programa):
1) popunjavanje dopunskog obrasca za podatke
2) klik “APPLY” opcije kako bi kandidat poslao svoj rezime koristeći istu adresu e-pošte koja je navedena u dopunskom obrascu za podatke.
Prijavom za program će kandidati automatski biti razmotreni za navedene pozicije. Preference se mogu navesti u okviru dodatnog obrasca za informacije.


ROK ZA PRIJAVU:


12. novembar 2017. godine.


VIŠE INFORMACIJA


Google je američka multinacionalna korporacija specijalizovana za internet servise i proizvode koji uključuju internetske reklamne tehnologije, pretragu, internetsko skladištenje i softver, dok se veći dio profita ostvaruje preko AdWordsa.

Detaljnije:  Ljetnji program stažiranja u Google kompaniji

Iz oblasti ekonomije predlažemo i AWIS program stažiranja u Vašingtonu

Comments are closed.