mladiinfo

GTC-SBS DPhil stipendije na Green Templeton koledžu

Oksford univerzitet dodjeljuje određen broj GTC-SBS DPhil stipendija studentima koji žele da upišu doktorske studije iz oblasti menadžmenta na Green Templeton koledžu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

OBLAST:


ekonomija, menadžment

 

OPIS


Stipendija pokriva troškove cjelokupne školarine i troškove izdržavanja za period od tri godine. Program nudi i mogućnost stipendiranja i plaćanja školarine za nastavak studiranja na Univerzitetu i za četvrtu godinu ukoliko je potrebno.

 


USLOVI


Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja, bez ograničenja po pitanju nacionalnosti. Pravo na prijavu imaju novi studenti menadžmenta i finansijske ekonomije. Međunarodni studenti moraju imati dokaze o položenim testovima engleskog jezika.

 

NAČIN PRIJAVE


Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti online prijavni obrazac sa zvaničnog sajta programa i uz njega dostaviti:
– akademske izvještaje i transkripte
– rezultate GMAT ili GRE testova
– rezultate položenih standardizovanih testova engleskog jezika
– pisma preporuke
– primjer pisanog rada.

 

ROK ZA PRIJAVU:


19. januar 2018. godine.

 

VIŠE INFORMACIJA


Oksford univerzitet je istraživački univerzitet koji se nalazi u Engleskoj. Iako nema precizirani datum osnivanja, postoje dokazi o nastavi još u 1096. godini, što ga čini najstarijim univerzitetom na engleskom govornom području i drugim najstarijim univerzitetom u kontinuiranom radu.

Detaljnije: GTC-SBS DPhil stipendije na Green Templeton koledžu