mladiinfo

Konkurs za novu generaciju Škole demokratskog rukovođenja

Škola demokratskog rukovođenja – ŠDR, koja funkcioniše u okviru Asocijacije škola političkih studija Savjeta Evrope, poziva zainteresovane kandidate/kinje da se prijave za učešće u godišnjem programu ŠDR-a u 2018. godini.

OBLAST:

demokratsko rukovođenje

OPIS

Godišnji program ŠDR-a je jednogodišnji obrazovni ciklus namijenjen liderima/kama i profesionalcima/kama mlađe generacije iz redova političkih partija i medija. Cilj programa je demokratski razvoj i dijalog uspješnih i aktivnih mladih ljudi. Ovogodišnjim programom Škole predviđena su četiri modula, od kojih će se tri realizovati u Crnoj Gori i jedan u inostranstvu. Moduli će biti posvećeni različitim aspektima pregovaračkih poglavlja 23 i 24 kao najzahtjevnijim u integracionom procesu Crne Gore, ali i ostalih zahtjevnih pitanja pregovora. Teme će istovremeno biti prilagođene potrebama ciljnih grupa predviđenih projektom. Ovogodišnji program ŠDR-a okupiće, osim polaznika nove generacije, i alumniste/kinje Škole koji su profesionalno povezani sa ovim poglavljima.

Škola se konstantno razvija i prilagođava svoj program dinamičnim promjenama crnogorskog društva i potrebama istaknutih društvenih aktera. Ideje reformi, uspješnog stranačkog djelovanja i evropskih integracija su tri ključna programska fokusa Škole. U poslednjih 15 godina, oko 500 vodećih crnogorskih političara i poslanika, predstavnika civilnog sektora i novinara prošli su različite programe Škole.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju predstavnici političkih partija i medija, a posebno se ohrabruju kandidati sa sjevera Crne Gore i pripadnice ženskog pola i manjinskih naroda da se prijave za učešće. Selekcija se vrši u konsultacijama sa Akademskim savjetom Škole. Preduslov za prijavu je aktivno znanje engleskog jezika.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se dostavljaju Građanskoj alijansi na e-mail adresu: office@gamn.org, ili putem faksa na broj: 020 513 687. Potrebno je popuniti prijavni obrazac koji se nalazi na dnu stranice sljedećeg dokumenta: Prijavni obrazac.

ROK ZA PRIJAVU:

15. januar 2018. godine

 

VIŠE INFORMACIJA

Škola demokratskog rukovođenja vodeća je nacionalna platforma za političku edukaciju. Od osnivanja 2002. godine, rad Škole posvećen je političkom obrazovanju i osnaživanju aktera koјi su trenutno, ili će postati, dio političke i društvene elite.

Detaljnije: Konkurs za novu generaciju Škole demokratskog rukovođenja