mladiinfo

Magistarske stipendije iz oblasti novinarstva u Njujorku

Institut za novinarstvo Arthur L. Carter u Njujorku poziva novinare širom svijeta da se prijave za magistarski program u oblasti novinarstva i studiraju na Fakultetu umjetnosti i nauke.

 

OBLAST:

 

novinarstvo

 

OPIS

 

Program pruža priliku novinarima širom svijeta da pohađaju magistarske studije iz umjetnosti u oblasti novinarstva na Institutu za novinarstvo Arthur L. Carter u Njujorku. Stipendija pokriva troškove školarine i registracijske naknade za dva od tri semestra programa. Odabrani kandidat će dobiti stipendiju u vrijednosti od oko 13 000 dolara za svaki od dva semestra stipendije.

 

USLOVI

 

Pravo na prijavu ostvaruju inostrani kandidati koji ispunjavaju sljedeće uslove:

• kandidat posjeduje pasoš bilo koje zemlje, izuzev pasoša Sjedinjenih Država;
• tečno znanje engleskog jezika i najmanje jednog dodatnog jezika;
• najmanje dvije godine međunarodnog novinarskog iskustva ili kombinovano free-lance novinarstvo (ne uključuje pripravnički i rad sa studentskim publikacijama);
• iskustvo u odnosima sa javnošću i korporativnim komunikacijama ne kvalifikuje kandidata;
• četvorogodišnja bečelor diploma ili trogodišnja diploma i jedna godina radnog iskustva;
• kompletne prijave za stipendiju i za upis na magistarske studije u novinarstvu.

Inostrani kandidati su u obavezi da polože TOEFL ili IELTS testove, pri čemu su izuzetak studenti koji su pohađali nastavu na engleskom jeziku. Takođe, u zavisnosti od zahtjeva programa, GRE testovi mogu biti obavezni i opcioni.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni obrazac na: https://nyujournalism.submittable.com/…/2018-world….

 

ROK ZA PRIJAVU:

 

4. januar 2018. godine

 

VIŠE INFORMACIJA

 

Institut Arthur L. Carter, smješten na Fakultetu umjetnosti i nauke, posvećen je javnom znanju, javnim informacijama i javnoj raspravi. Institut ima ključnu ulogu u kampusu u prepoznavanju trenutnih kontroverzi, pogotovo tamo gdje uključuju medije.

Detaljnije: Magistarske stipendije iz oblasti novinarstva u Njujorku