m!M na proslavi Gimnazije „Slobodan Škerović“

Povodom obilježavanja 111 godina postojanja Gimnazija „Slobodan Škerović”, u petak, 16. februara u sali Gimnazije, priredila je svečani program pod nazivom „Al’ igra teče dalje”.

 

Prisutnim zvanicama, uvaženim gostima obratila se direktorica Gimnazije Zoja Bojanić-Lalović koja je sumirala postignute rezultate u radu ove ustanove.

“Od svog osnivanja do danas izdvaja se po radu i uspjehu generacija nastavnika i učenika sa jakim uticajem na društvenu zajednicu Podgorice ali i šire društvene sredine. Podgorička gimnazija oduvijek je podsticala i hrabrila talentovane đake da razviju svoje intelektualne spospobnosti, zato gimnazijalci obilježavaju vrijeme u kojem žive”, istakla je Lalović u svom obraćanju.

Brojne su nagrade koje su učenici ove škole osvojili. Gimnazijalci su nizali prva mjesta na takmičenjima iz engleskog, ruskog, francuskog, italijanskog jezika i matematike. Druga mjesta su osvajali iz fizike, treće mjesto iz hemije a Gimnazija se može pohvaliti i osvojenom prvom nagradom za programiranje. Sportisti Gimnazije osvojili su pet zlatnih medalja na prvenstvu srednjih škola i tri bronzane.

Gimnazija se može pohvaliti i uspješnim profesorima među kojima je i dobitnica najviše nagrade iz oblasti obrazovanja profesorica Snežana Delić.

Na svečanoj proslavi otvoren je i omladinski klub u kojem će se učenici okupljati, informisati, učiti, volontirati, istraživati i učestvovati u različitim radionicama.

“Danas otvaramo omladinski klub u kojem se naši učenici okupljaju, afirmišu, istražuju u svim oblastima”, ponosno je kazala direktorica Lalović.

Prisutnima se obratio i Ministar prosvjete Damir Šehović: “Najbolje čemu se možemo nadati jeste da vam ostavljamo sistem koji je bolji nego što je bio prije nas. Zato poštujte svoje nasleđe, uključujući nasleđe Gimnazije kojom je prošlo preko 30 000 učenika, koje je obrazovalo preko 700 nastavnika, ali uvijek težite da ga nadograđujete i mjenjate na bolje, i ne dozvolite nikom da vam kaze Ne može, jer vi imate pravo na to”.

Nakon govora upriličen je program koji su učenici ove škole pripremili, kroz recitacije, horsko izvođenje i izložbu fotografija učenika Omladinskog kluba.

Svečanosti su prisustvovali Ministar zdravlja, Predsjednik Skupštine, ostali predstavnici Ministarstava, direktori drugih škola, bivši i sadašnji gimnazijalci.