M!M organizuje radionicu “Pismeno i kreativno”

NVO Mladiinfo Montenegro organizuje radionicu “Pismeno i kreativno”, povodom obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti. Radionica će biti održana 08.09.2017. u 10:00h u prostorijama Omladinskog centra.

“Pismeno i kreativno” je jedinstven događaj koji u organizaciji Mladiinfo Montenegro okuplja mlade ljude da diskutuju u kreativnim predavanjima i učestvuju u interaktivnim radionicama. Cilj radionica jeste podsticanje i podizanja svijesti o nivou pismenosti, kao i uticajno jačanje vještina mladih u pisanju CV-ja i motivacionog pisma. Program se sastoji iz dva dijela. Prvi dio programa vodiće profesorka književnosti srednje Ekonomske škole “Mirko Vešović”, Sonja Dabetić koja će svoje izlaganje otpočeti sa uvodnom prezentacijom o pismenosti. Tokom iste biće riječi o jezičkim normama, nazivu predmeta, jezičkim nedoumicama, zatim o tome koliko je važno čitanje u sferi unaprijeđenja pismenosti a i generalno kako unaprijediti pismenost i sve to u vidu otvorenih diskusija, tokom kojih će uslijediti brojne vježbe na pomenute teme.

To će biti savršena podloga za drugi dio programa koji će biti rezervisan za Danku Marković, diplomiranog politikologa. U ovom dijelu radionice učesnici će služeći se pravilima i stečenim znanjima iz prethodne radionice moći da rade na vježbama kreativnog pisanja, kao i pisanja CV-ja i motivacionog pisma.

Medjunarodni dan pismenosti je godišnji medjunarodni događaj koji se slavi 8. septembra. Ovaj praznik prvi put je obilježen 1966. Njegov cilj je da se istakne važnost pismenosti za pojedince, zajednice i društva.Prijave za učešće mogu se slati na e-mail: kontakt@mladiinfo.me, najkasnije do petka 08. septembra do 08h.

Za više informacija možete nas kontaktirati na 0672017555.