Mladiinfo

Schwarzman Scholars stipendije u Kini

Otvoren je konkurs za dodjelu Schwarzman Scholars stipendija za mlade lider širom svijeta.

Ovaj program ima za cilj pozicioniranje nove generacije poslovnih, političkih i lidera građanskog društva, kao veze izmedju Kine i ostatka svijeta.
Tokom perioda od 11 mjeseci, korisnici stipendije će imati priliku da u okviru pekinškog Tsinghua Univerziteta, steknu značajna iskustva, kako akademska, tako i vanakademska, što podrazumijeva i mrežu iskusnih mentora, praktične obuke i seminare širom Kine. Fokus će biti na javnim politikama, biznisu i ekonomiji.
Grupa odabranih kandidata sastojaće se od studenata osnovnih i postiplomskih studija, kao i od mladih stručnjaka iz čitavog svijeta i ne starijih od 28 godina. Konverzaciono znanje engleskog je obavezno.
Izvanredni studenti koji budu odabrani za učešće na ovom programu biće oslobodjeni plaćanja školarine, dobiće smještaj i ishranu u studentskom domu, povratnu avionsku kartu do Pekinga, studijsko putovanje kroz Kinu, potrebne udžbenike i materijale, laptop i smartfon, zdravstveno osiguranje, novčanu naknadu u visini $3,500

Prijave slati elektronskim putem najkasnije do 28. septembra 2017. godine. Detaljnije informacije o ovom programu mogu se naći na sajtu:

Contact Us