mladiinfomne

Osvojite master stipendiju na Open Doors takmičenju

U saradnji sa Ministarstvom prosvjete i nauke Ruske Federacije i Federalnom agencijom Rossotrudnichestvo, Udruženje “Global Universities” poziva inostrane studente da se prijave za učešće u međunarodnom takmičenju “Open Doors” i steknu priliku da osvoje besplatne master studije na jednom od univerziteta u Rusiji.

OBLAST:

fizika, matematika, kompjuterske nauke i ekonomija

OPIS

Takmičenje je namijenjeno potencijalnim kandidatima za master programe i omogućava pobjednicima da studiraju na bilo kojem ruskom univerzitetu, uz školarine koje pokriva država, što podrazumijeva 100 odsto popusta na školarinu i državnu stipendiju.
Takmičenje se održava na mreži (onlajn) u dva kruga – jedan uključuje portfolio takmičenje, odnosno kvalifikacije i drugi finalno takmičenje gdje će kandidati koji prođu prvi krug rješavati posebno razvijene zadatke. Kandidati će se takmičiti u znanju iz četiri oblasti: fizika, matematika, informatika i ekonomija. Radni jezici su ruski i engleski.
Učesnici koji su uspješno prošli oba kruga sa ukupnim zbirom bodova koji ih rangira u top pet odsto na rang listi učesnika, smatraju se pobjednicima takmičenja. Učesnici koji su uspješno prošli oba kruga sa ukupnim zbirom bodova koji ih rangira u prvih 25 odsto rang liste učesnika, smatraju se dobitnicima nagrada. Studenti koji osvoje nagradu će imati priliku da upišu master program bez prijemnog ispita pomoću “single-window” sistema, odabirom željenih programa na engleskom ili ruskom jeziku.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju inostrani studenti, studenti bez državljanstva i studenti iz Rusije koji žive u inostranstvu. Studenti koji pripadaju navedenim kategorijama moraju imati bečelor diplomu ili će je steći u 2018. godini.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Kandidati moraju izvršiti registraciju i popuniti onlajn prijavni formular.

ROK ZA PRIJAVU:

15. januar 2018. godine

VIŠE INFORMACIJA

Globalno udruženje univerziteta je mreža koju je sastavilo 15 ruskih univerziteta u sklopu programa Vlade Rusije. Program ima za cilj da učini ruske univerzitete konkurentnijim na međunarodnom nivou.

Detaljnije: Osvojite master stipendiju na Open Doors takmičenju