Poziv za mlade novinare

Mladiinfo Montenegro poziva zainteresovane mlade ljude da se prijave za trening koji organizuje francusko udruženje ’’Albert Londres’’.

Trening će biti održan u Bosni i Hercegovini (31. jul – 15/16. avgust). Prednost imaju studenti novinarstva ili studenti koji su već imali iskustva u ovom poslu.

Učesnici na treningu će biti pod nadzorom tri novinara Mathieu Martinière, Daphne Gastaldi, Alberto Campi za izradu svojih izvještaja, fotografija, pisanja, radio i video uređivanje o nezavisnosti medija i mladih.

Cilj projekta je da studenti steknu iskustvo na terenu, kroz razne aktivnosti. Boravak će početi u Sarajevu 31. jula u kasnim popodnevnim satima. Mladi ljudi će provesti nekoliko dana u ovom gradu, a zatim u Mostaru i Tuzli u putovanje se završava 14. avgusta. u Sarajevo.

Najbolji mladi novinari će biti nagrađeni učešćem na treningu u Francuskoj 2018. godine.
Ovo je idealna prilika za vas.

Prijavljeni kandidati moraju uplatiti akontaciju 50,00 eura, dok su putni troškovi i troškovi smještaja i hrane pokriveni od strane organizatora.

Prijavite se.

Kandidat treba da dostavi svoj CV i motivaciono pismo na engleskom jeziku na: kontakt@mladiinfo.me najkasnije do 13. 05.2017. godine do 12 časova.