Stipendija Univerziteta primijenjenih nauka u Hagu

Svake godine Univerzitet primijenjenih nauka u Hagu nudi stipendije studentima master studija iz cijelog svijeta.

OBLAST:

Primijenjene nauke

OPIS

Tri stipendije u iznosu od 5000 dolara dodjeljuju se mladim, talentovanim i ambicioznim studentima.

USLOVI

Da bi se prijavio kandidat ne smije biti državljanin Holandije ili imati stalni boravak u Holandiji. Kandidat treba da se prvi put prijavljuje za studije na ovom univerzitetu, da se nije ranije prijavljivao za istu stipendiju, i da je dobio uslovnu ponudu za studiranje na Univerzitetu.

NAČIN PRIJAVE

Najprije se potrebno prijaviti za neki od master programa pomoću veb aplikacije na linku https://apply.osiris.hhs.nl/osiris…/WelkomPagina.do…. Zatim je neophodno napisati esej na engleskom jeziku dužine 950 do 1100 riječi u kojem će objasniti na koji način bi doprinijeli multikulturnom i multinacionalnom okruženju Univerziteta. Potom prijavu podnose putem onlajn formulara na linku https://fd8.formdesk.com/deha…/mpc-scholarship-application.

ROK ZA PRIJAVU:

31. mart 2018.

VIŠE INFORMACIJA

Odluku o dodijeljenim stipendijama donijeće komitet koji sastavlja Univerzitet i obavijestiti studente najkasnije do 15. maja.

Za više informacija o ovoj stipendiji, posjetite veb prezentaciju Univerziteta primijenjenih nauka u Hagu. https://www.thehagueuniversity.com/…/world-citizen…